Як мультиварка стала моїм найкращим другом
До недавнього часу мої стосунки з кухнею залишали бажати кращого. Я часто псувала продукти або зварити макарони в кашу. Тому, коли на день народження мені подарували мультиварку, я не знала, радіти чи засмучуватись.
Перші два тижні я обходила її стороною. Вона стояла на стільниці, чорна та блискуча, наче інопланетний корабель. Але голод — не тітка, і я таки наважилася її увімкнути.
На тут найпростішим рецептом виявилися "Ліниві голубці". Назва мене підбадьорила. Я кинула в чашу фарш, капусту, рис і додала томатним соком. Вимкнула страх і натиснула кнопку "Гасіння" — і вирішила не дихати.
За годину квартирою поплив такий запах, що чоловік визирнув із кімнати в подиві: "Невже ти готуєш?".
Коли я підняла кришку, то була вражена. Це була їжа, а не щось неїстівне! Соковита, гаряча, їстівна! Ми поласували нею за лічені хвилини.
Тепер ми з мультиваркою - єдине ціле. Вона пробачає мені всі помилки: нічого не пригорає, не википає і олія не бризкає на всі боки. Я вже вивчила її характери — мову таймерів і режимів. І хоч друзі посміюються, що я не готую, а "натискаю кнопки", я знаю: справжня магія починається саме тоді, коли ти перестаєш боятися спробувати.